dimarts, 23 de gener del 2007

ENTESA CULPA A CIRER DE LA BAIXA PARTICIPACIÓ DE LA NOVEL·LA EN CATALÀ EN ELS PREMIS CIUTAT DE PALMA

Segons els dirigents nacionalistes "el govern de PP a Cort porta a la nostra llengua cap a una situació de greu perill"


Entesa per Palma considera que la constant minva en la participació de la novel.la en català i en poesia, evidencia que "l’acord adoptat al principi de legislatura, de convertir els premis Ciutat de Palma en bilingües, sols amagava el que la realitat ha acreditat: és una nova mesura per perjudicar la llengüa pròpia de Palma i avançar una passa més en el genocidi cultural a que la política de la populista Cirer ens mena"

D’aquesta forma, els nacionalistes han volgut manifestar que "si Entesa entra en el proper govern de Cort, serà per fer una política lingüística que, partint de la realitat social de Palma, tendrà com a principal tasca la promoció de l’ús social del català". Així, el secretari general d’Entesa per Palma ha manifestat que "la llengua ha de ser l’element de cohesió de la nostra ciutat".

Ponç ha declarat que "darrera el teòric bilingüisme del PP, no s’amaga sinó la voluntat d’afavorir el més fort i fer desaparèixer de Palma el català dels nostres padrins" i finalment ha afegit que "des d’Entesa treballarem perque la llengua no sigui un element de confrontació com està provocant el PP".

ENTESA CONSIDERA INJUSTES I ELECTORALISTES LES SUBVENCIONS PELS LLIBRES ESCOLARS

Entesa per Palma qualifica d’injust subvencionar per igual als qui guanyen mil euros mensuals i als qui en guanyen tres mil


Entesa per Palma ha qualificat de "mesura injusta i electoralista" l’acord de subvencionar el pagament dels llibres escolars als pares palmesans. D’aquesta forma els nacionalistes han volguts mostrar el seu descontent amb les formes que utilitza Cort per ajudar als pares en les despeses educatives dels seus fills.

Segons el secretari general d’Entesa per Palma, Ponç Vaquer "l’entrega de doblers als pares per a la compra de llibres és una mesura clarament electoralista" i ha afegit que "s’ha tengut tota la legislatura per poder-ho fer i resulta que ara, a 120 dies de les eleccions, i quan ja fa mesos que els pares han hagut d’afrontar el pagament dels llibres, com una mida destinada clarament al més barroer clientelisme polític, tractant i considerant a la ciutadania de Palma com a immadura".

Per altra banda, des d’Entesa per Palma consideren injusta aquesta mesura ja que no discrimina entre les distintes capacitats i situacions dels pares, i afegeixen que "sembla injust subvencionar per igual a aquell que guanya mil euros mensuals i a aquell que en guanya tres mil euros mensuals". Segons Ponç "el tractament igual als desiguals suposa vulnerar el principi d’igualtat, clau de volta del pacte social que fonamenta la nostra societat del benestar"

Per això, els dirigents nacionalistes de Palma proposen "la instauració de beques en funció de la disponibilitat econòmica dels progenitors i previ l’entrega de la factura, tal i com ha de correspondre a una administració justa i rigorosa".