dimarts, 6 de febrer del 2007

Salutació del secretari general d’Entesa per Palma

Et vull donar la benvinguda a aquest nou blog, un espai obert que es troba a la teva disposició per fer-hi arribar la teva opinió, i les teves crítiques.

Aquest blog vol ésser un lloc de comunicació de les nostres propostes per una Palma millor, una Palma per als ciutadans, on el benestar de la gent de cada cop minva més i les distàncies entre classes socials s’engrandeixen.

El menyspreu dels polítics de dretes cap a les polítiques d’assentament d’una societat del benestar ha estat el que ens ha duit de cap a una societat cada cop menys solidària i més individualista i competitiva.

Palma, des de fa uns anys s’ha convertit en una tarta (millor dit, en un formatge de gruyère) per a millora de les butxaques de constructors, la majoria d’ells forans. No sols ens degraden la ciutat amb obres contínues, sinó que la riquesa generada surt fora de Palma i de l’illa.

Palma té el dret de recuperar aquella tranquil·litat que la va caracteritzar i tornar a ser una ciutat en què els vianants siguin els protagonistes veritables dels seus carrers i no com ara que els vertaders amos de les vies públiques són els cotxes.

Palma, que no fa gaire decennis va ser una ciutat d’emigrants, s’ha convertit en una ciutat d’immigrants. És una bona ocasió per demostrar que els mallorquins són gent acollidora i respectuosa amb les cultures dels nous arribats. Però aquest respecte no ha d’esdevenir una pèrdua i desaparició dels trets culturals propis. Hem de difondre la nostra llengua i cultura per tots els àmbits pedagògics i socials. Hem de saber transmetre als nouvinguts que l’aprenentatge d’una nova llengua i cultura no significa l’oblit de la seva pròpia, sinó tot el contrari, poder viure diverses cultures implicarà trobar-se a gust a la terra i amb la societat que els han acollit, i que suposa un enriquiment personal perquè, a més d’eixamplar el nivell cultural, afavoreix una major capacitació intel·lectual.

Hem de continuar lluitant i treballant a favor del mallorquinisme polític progressista per aconseguir un país social, més just i solidari, políticament més lliure i econòmicament més pròsper i sostenible.

Aquí t’esperam.

Salut!



Ponç Vaquer i Jaume
Secretari general d’Entesa per Palma