dilluns, 15 de gener del 2007

ENTESA APOSTA PER UNA COALICIÓ NACIONALISTA DE PROGRÉS A PALMA PER A LES MUNICIPALS DE 2007

Segons el portaveu d’Entesa per Palma la presència del mallorquinisme polític a Cort és més necessaria que mai.

La gestora d’Entesa per Palma –integrada per Aina Picó, Gabriel Ferrer, Arnau Bisquerra i Ponç Vaquer- està treballant per a consolidar l’estructura organitzativa del partit a Palma després de la seva recent constitució.

Respecte a l’estratègia política d’Entesa per Palma de cara a les properes eleccions municipals de maig de 2007, el portaveu d’Entesa per Palma, Ponç Vaquer, ha manifestat que "la prioritat d’Entesa en aquests moments és la consolidació de l’estructura organitzativa del partit a Palma. Així i tot, d’acord amb l’ideari polític d’Entesa per Mallorca és necessari articular una candidatura nacionalista de caràcter progressista a l’Ajuntament de Palma per als comicis municipals de 2007. Per això, apostam per una coalició que tengui com a eix vertebrador el nacionalisme progressista que, ara més que mai, és necessari que sigui present a l’Ajuntament de Palma."

El portaveu d’Entesa ha continuat dient "moltes de les persones d’Entesa per Mallorca a Palma han renunciat a càrrecs electes o de confiança per estar en desacord amb l’estratègia electoral de constituir el Bloc. No seria coherent, ara, dir si a possibles pactes a canvi de llocs de sortida a llistes."

Des de 1991, l’Ajuntament de Palma ha tingut presència de regidors nacionalistes progressistes, que s’han caracteritzat per la defensa de la nostra llengua i cultura –basta recordar la defensa com a festa nacional de la Festa de l’Estendard del 31 de desembre, a la que EU s’oposà -, l’impuls d’un urbanisme sostenible, la potenciació de la democràcia participativa i la mobilitat sostenible, i aconseguir uns pressuposts més socials per a la ciutat.

Ponç Vaquer ha comentat que "ens preocupa que el mallorquinisme polític no sigui present en el proper consistori ciutadà, ara que, sens dubte, és més necessari que mai. Pensam que s’ha de defugir d’un marc polític exclusivament definit pels eixos d’esquerra i de dreta. És necessari que a l’Ajuntament de Palma hi hagui una veu clara i potent, com fins ara, que també incorpori l’eix nacionalista progressista. La nostra aposta és que s’arribi a l’articulació d’una candidatura nacionalista de progrés, integrada per partits nacionalistes sobirans i per persones independents de talant nacionalista, i que no sigui depenent de partits d’àmbit estatal."

Finalment, Entesa per Palma creu que aquesta futura candidatura de coalició de partits nacionalistes progressistes per a Palma s’ha de plantejar sobre programes electorals, projectes d’execució i de gestió i s’han de defugir personalismes.