dilluns, 15 de gener del 2007

ES CONSTITUEIX A CIUTAT L’AGRUPACIÓ D’ENTESA PER PALMA


Tenen com a objectius la presència del mallorquinisme politic a Cort, la defensa de politiques socials com l’accés a la vivenda, a l’ensenyament públic, el transport i la cultura.



S’ha constituit a Palma l’agrupació municipal Entesa per Palma intregrada a la Plataforma Política Entesa per Mallorca. La nova força política Entesa per Palma comença el seu camí amb seixanta afiliats. Al llarg del mes de novembre aquests afiliats donaran a conèixer el manifest constitutiu a persones, entitats i agents socials i econòmics de Palma per tal que s’ahdereixin al nou projecte, i a finals de novembre es farà una valoració que farà decidir les següents passes.
Segons han manifestat els dirigents del nou partit de Palma "fins a la celebració del I Congrés d’Entesa per Palma, l’agrupació estarà dirigida per una gestora" formada per: Arnau Bisquerra, Aina Picó, Biel Ferrer i Ponç Vaquer.


Segons fonts del mateix partit, els afiliats d’Entesa a Palma proposaran als dirigents que sortiran elegits del I Congrés d’Entesa per Mallorca el 21 d’octubre a Muro "que lideri la constitució d’una Assemblea Nacional de Regidors a la qual podrien integrar-se els regidors electes a les eleccions del mes de maig de 2007 de candidatures municipals independents, UM, PSM, ERC i Entesa per Mallorca, tant a l’illa de Mallorca com a Menorca, Eivissa i Formentera. Aquesta Assemblea de regidors seria la base d’una candidatura nacionalista unitaria a les properes eleccions Generals del 2008". Aquesta proposta serà tractada per la Comissió Executiva Insular elegida el proper 21 d’aquest mateix més a Muro.


Les persones que formen part d’Entesa per Mallorca a Palma tendran com a objectius: la presència a l’Ajuntament de Palma del mallorquinisme politic, la defensa de politiques urbanístques sostenibles, la defensa de la llengua i la cultura, la cohesió social entre totes les persones que viuen a la ciutat, l’accés a la vivenda i l’ensenyament públic, una atenció sanitaria de qualitat, la peatonització del casc antic de Palma millorant el transport públic, la desestacionalització turistica i el foment de festivals musicals, teatrals i qualsevol altre expressió cultural.


L’agrupació de Palma es la cinquena agrupació que de la Plataforma Entesa per Mallorca després de la de Muro, Santa Eugènia, Capdepera i Sóller. Igualment els dirigents de la nova força política confien que molt prest s’hi aniran incorporant nous municipis.